Tiedotteet


Asukasyhdistyksen talvitapahtuma peruttu

lähettänyt Aleksi Vesala 8.3.2021 klo 1.54

Jyväskylän kaupungin ja aluehallintoviraston ohjeiden mukaan yli 10 hlö sisä- ja ulkotapahtumat eivät ole sallittuja maaliskuussa.
Asukasyhdistyksen hallitus on päättänyt, että ensi viikonlopulle suunniteltu talvitapahtuma perutaan (su 14.3.2021).
Mikäli tilanne muuttuu maaliskuun jälkeen ja talvea vielä on, harkitaan talvitapahtuman järjestämistä uudelleen.
Nautitaan upeista talvikeleistä omissa oloissamme ja omiemme kanssa.
https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/voimassa-olevat
https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69901886
https://yle.fi/uutiset/3-11823453

Mannilan asukasyhdistyksen vuosikokous 2021, asiakirjat

lähettänyt Aleksi Vesala 7.2.2021 klo 10.06

Huomenna, maanantai-iltana 8.2.2021 klo 18:00 pidettävän Mannilan asukasyhdistyksen sääntömääräisen, korkeimman päättävän elimen, vuosikokouksen asiakirjat löytyvät nyt Tiedostot-osiosta vuoden 2021 alta. Tiedostoista löytyvät myös sääntömme, joiden pohjalta yhdistys ja sen hallitus on määrätty toimimaan. Huomenna täytetään säännöt vuosikokouksen osalta.

Asukasyhdistyksen jäsenet, alueen asukkaat, olkaa tervetulleita kokoukseen varmistamaan hallituksen toimet edelliseltä vuodelta sekä päättämään alkaneen vuoden toiminnasta ja hallituksen jäsenistä.

Terveisin, Hallitus

Mannilan asukasyhdistyksen vuosikokous 2021 etänä

lähettänyt Anniina Runtuvuori-Salmela 1.2.2021 klo 0.35   [ 1.2.2021 klo 0.37 päivitetty ]

Mannilan asukasyhdistys ry:n vuosikokous 2021 järjestetään 8.2.2021 klo 18:00 - 20:00. 

Vuosikokouksessa käsitellään toimintakertomus 2020, tilinpäätös ja toiminnantarkastajan lausunto vuodelta 2020 sekä toimintasuunnitelma 2021.

Kokous järjestetään Google Meet sovelluksen avulla.
Linkki kokoukseen:
meet.google.com/pvy-qgam-vvy

Jos olet kiinnostunut asukasyhdistystoiminnasta, kerro tästä rohkeasti jollekkin hallituslaiselle tai ota yhteyttä nettisivujen yhteydenottolomakkeen avulla!

Mannilan asukasyhdistys!
Aleksi Vesala (pj), Jari Blon (vpj), Anniina Runtuvuori-Salmela (sihteeri), Marjut Katajavuori-Vartiainen, Katja Ojala, Ilpo Sääksvuori, Tuula Jormakka, Jonna Salminen, Eija Mäkelä, Paula Raatikainen ja Riina Kinnunen

Kutsu asukasyhdistyksen vuosikokoukseen ma 28.9.2020 klo 17:30

lähettänyt Aleksi Vesala 6.9.2020 klo 9.36

Asukasyhdistyksen korkein päättävä elin, sääntömääräinen vuosikokous järjestetään Mankolan koululla ulkona katoksessa. Asukasyhdistyksen jäsenten eli kaikkien alueen asukkaiden yhdessä pitämä vuosikokous mm. valitsee hallituksen tulevalle vuodelle hoitamaan juoksevia asioita ja päättää, mitä asioita hoidetaan, tapahtumia ja toimintaa järjestetään, ja millä budjetilla ym. Aluksi katsotaan, miten edellinen vuosi meni, ja että hallitus hoiti raha-asiat kunnollisesti. Korona epidemian takia kokous on myöshästynyt ja pidetään nyt poikkeuksellisesti loppuvuodesta.

Tämän, vuoden 2019 menneistä, ja kuluvan vuoden 2020 asioista päättävän kokouksen yhteydessä ei järjestetä tiedotustilaisuutta.

Seuraava, vuoden 2021 vuosikokous on tarkoitus pitää tulevan vuoden alkupuolella normaaliin aikaan, ja perinteisen tiedotustilaisuuden mahdolisuutta selvitetään.

Hallitukseen toivotaan aina uusia ihimisiä fresheine ajatuksineen ja ideoineen, urautumisen ja näivettymisen estämiseksi 😉

Asukasyhdistyksen toiminnasta ja sen kehittämisestä kiinnostuneita puuhanaisia ja -miehiä kannustetaan tulemaan vuosikokoukseen. Kynnys on matala, hallituksen jäsenten tehtävät eivät ole vaativia, ja niihin voi itse omilla toiveillaan vaikuttaa. Ketään ei pakoteta mihinkään töihin tai talkoisiin. Pidetään porukalla puuhastelut aktiivisena!

Tervetuloa kokoukseen ja kehittämään mannilalaistan elämää!

Salivuorot alkoivat la 5.9.2020 klo 9:45

lähettänyt Aleksi Vesala 6.9.2020 klo 9.32

Mannilan asukasyhdistyksen salivuorot jatkuivat lauantaina 5.9.2020. Vuoro alkaa viime vuotiseen tapaan klo 9:45. Kesto on sama tunti ja vartti. Vuorolla on perinteisesti rakennettu temppurata, voimisteltu, pelattu sählyä ja kokeiltu kaikenlaisia pallopelejä ja leikkejä, mitä mieleen tulee. Koronan suhteen noudatamme viranomaisten ja kaupungin ohjeistusta. Vuorolle tullaan vain täysin terveenä, eikä tässä suhteessa ole tarpeen ottaa lainkaan riskejä. Toivon, että tutustutte ohjeisiin hyvissä ajoin. Salivuoron vuokraa varten maksetaan 2€/kävijä/vuosi asukasyhdistyksen tilille. Tutustumassa voi käydä ilman maksua. Tervetuloa niin uudet kuin kokeneet salivuorolaiset!

Lisätietoja:
Kotisivuilla:
Jyväskylän kaupungin sivuilla:

Asukasyhdistyksen vuosikokous pidettiin 15.5.2019

lähettänyt Aleksi Vesala 21.5.2019 klo 12.44   [ 21.5.2019 klo 12.46 päivitetty ]

Vuosikokous on pidetty, vanhalle hallitukselle ja muille tilivelvollisille myönnetty vastuunvapautus, uusi hallitus aloittanut toimintansa, hyväksyttyjen toimintasuunnitelman ja budjetin pohjalta. Pöytäkirja, toimintasuunnitelma ja talousarvio tulevat tiedostot osioon lähiaikoina. Kiitos osallistujille!

Kutsu asukasyhdistyksen vuosikokoukseen ke 15.5.2019 klo 18

lähettänyt Aleksi Vesala 8.5.2019 klo 1.15

Asukasyhdistyksen korkein päättävä elin, sääntömääräinen vuosikokous järjestetään Mankolan koululla. Asukasyhdistyksen jäsenten eli kaikkien alueen asukkaiden yhdessä pitämä vuosikokous mm. valitsee hallituksen tulevalle vuodelle hoitamaan juoksevia asioita ja päättää, mitä asioita hoidetaan, tapahtumia ja toimintaa järjestetään, ja millä budjetilla ym. Aluksi katsotaan, miten edellinen vuosi meni, ja että hallitus hoiti raha-asiat kunnollisesti.

Vuosikokouksen yhteydessä järjestetään tiedotustilaisuus, jossa koulun rehtori Pipsa Teerijoki tulee kertomaan koulun tilanteesta esimerkiksi rakentamisen keskeneräisyydestä johtuvasta ensimmäisen ja toisen luokan oppilaiden väistötilanteesta Savulahden koululla ensi lukuvuonna.

Yhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja, Jari Blom on ilmaissut tahtonsa jäädä tehtävästään "eläkkeelle", jo vuosi sitten. Myös joukko nykyisen hallituksen jäseniä on ilmoittanut, ettei jatka tehtävissään. Puheenjohtajan tehtävään ja hallitukseen toivotaan asukasyhdistyksen toiminnasta ja sen kehittämisestä kiinnostuneita puuhanaisia ja -miehiä kannustetaan tulemaan vuosikokoukseen. Perinteiset jäsenet ovat edellene asukasyhdistyksessä ja sen toiminnassa mukana ja lupautuneet auttamaan uusia hallituksen jäseniä parhaansa mukaan. Kynnys on matala, hallituksen jäsenten tehtävät eivät ole vaativia, ja niihin voi itse omilla toiveillaan vaikuttaa. Ketään ei pakoteta mihinkään töihin tai talkoisiin.

Tervetuloa kokoukseen ja kehittämään mannilalaistan elämää!

Mannilan asukasyhdistyksen salivuoro Mankolan koululla

lähettänyt Aleksi Vesala 27.8.2018 klo 12.09

Asukasyhdistys sai salivuoron Mankolan koululle. Vuoro on lauantaisin klo 10:00 - 11:15 syyskuun alusta huhtikuun loppuun Ensimmäinen vuoro on la 1.9.2018. Perinteisesti olemme rakentaneet temppuradan salin toiseen päähän ja toisessa päässä on pelattu sählyä. On otettu välineitä mukaan, jotta lapset ovat voineet kokeilla kaikenlaisia lajeja. Lapset ja aikuiset liikkuvat yhdessä pienimmän osallistujan ehdoilla. Paikalla oleva porukka päättää itse talkoilla ohjelmasta.

Salivuorolla ei ole vetäjää. Asukasyhdistys ei järjestä ohjattua liikuntaa. Asukasyhdistys on varannut vuoron, huolehtii maksuista kaupungille ja on järjestänyt avaimet ovenavaajille. Asia on tärkeä ymmärtää juridisista syistä.

Asukasyhdistys ei vakuuta liikkujia. Liikkuminen tapahtuu omalla vastuulla. Tilanne voidaan rinnastaa koulun pihalla tapahtuvaan oma-aloitteiseen liikkumiseen. Samasta syystä jokaisella lapsella on syytä olla vastuullinen vanhempi mukana ohjaamassa omien valvottavien toimintaa ja paikalla hoitamassa tilannetta, jos jotakin pääsisi sattumaan. Vapaaehtoinen tapaturmavakuutus on suositeltavaa hankkia.

Vuoro maksaa asukasyhdistykselle yhteensä noin viisisataa euroa koko jaksolta eli syys- ja kevätpuoliskoilta. Vuorolla liikkujia pyydetään maksamaa kaksi euroa (2 €) per henkilö per koko jakso asukasyhdistyksen tilille ks. Yhdistys ja jäsenyys. Se ei ole paljoa, mutta vuoro on niin suosittu, että uskomme, että saamme kulut katettua ainakin suurelta osin. Kirjanpitoa ei sen tarkemmin pidetä. Maksetaan oman tunnon mukaan. Esim. muutaman kerran voi hyvin käydä kokeilemassa ilman maksua.

Vuoro on pyritty pitämään jokaisena lauantaina. Oven avaaminen on saatu järjestymään niin kinkun sulatuksen välillä kuin muinakin pyhinä. Joskus koulupäivä (esim. la 15.9.) tai turnaus peruuttaa meiltä vuoron ja niistä tiedotetaan asukasyhdistyksen facebook-sivuilla, kalenterissa ja mahdollisimman aikaisin itse vuorolla ja puskaradiolla.

Tervetuloa mukaan liikkumaan!

Keskustelutilaisuus Mankolan koulun laajennuksesta

lähettänyt Aleksi Vesala 8.4.2018 klo 12.23

Mannilan asukasyhdistyksen puheenjohtaja ja joukko hallituksen jäseniä osallistui 3.4.2018 erityisesti Mannisenmäen asukkaiden aloitteen pohjalta järjestettyyn tilaisuuteen Mankolan koululla. Tilaisuuden järjesti sivistystoimi. Paikalla oli virkamiehiä toimialajohtaja Eino Leisimon johdolla ja sivistyslautakunnan jäseniä, opettajakuntaa ja asukkaita. Keskustelu oli laajaa ja sitä käytiin hyvässä hengessä. Asukasyhdistyksen puheenjohtaja Jari Blom käytti puheenvuoron alakoulun kaksisarjaisuuden puolesta, jossa edellytti, että alueen lapset pääsevät lähikouluun, ja sitä varten laajennusosan toinen kerros opetustiloineen tulee rakentaa. Tilaisuudesta jäi käsitys, että asukkaiden runsaat ja uudetkin näkökannat otetaan huomioon päätöksenteossa. Mm. lisärakennuksen toisen kerroksen kustannukset tullaan laskemaan ja sivistyslautakunta tulee asiaa tilaisuudessa saaduilla uusilla tiedoilla käsittelemään.

Asukasyhdistyksen liikuntakerho 5.-22.6.

lähettänyt Aleksi Vesala 30.5.2017 klo 9.48

Asukasyhdistys järjestää ohjatun liikuntakerhon. Kerhossa leikitään pihapelejä ja -leikkejä. Kerho kokoontuu neljästi viikossa maanantaista torstaihin klo 10 alapuistossa eli Tiilipuistossa. Ikäsuositus 6-8 vuotta. Tervetuloa mukaan!

1-10 of 75