Tiedotteet


Mannilan asukasyhdistyksen salivuoro Mankolan koululla

lähettänyt Aleksi Vesala 27.8.2018 klo 12.09

Asukasyhdistys sai salivuoron Mankolan koululle. Vuoro on lauantaisin klo 10:00 - 11:15 syyskuun alusta huhtikuun loppuun Ensimmäinen vuoro on la 1.9.2018. Perinteisesti olemme rakentaneet temppuradan salin toiseen päähän ja toisessa päässä on pelattu sählyä. On otettu välineitä mukaan, jotta lapset ovat voineet kokeilla kaikenlaisia lajeja. Lapset ja aikuiset liikkuvat yhdessä pienimmän osallistujan ehdoilla. Paikalla oleva porukka päättää itse talkoilla ohjelmasta.

Salivuorolla ei ole vetäjää. Asukasyhdistys ei järjestä ohjattua liikuntaa. Asukasyhdistys on varannut vuoron, huolehtii maksuista kaupungille ja on järjestänyt avaimet ovenavaajille. Asia on tärkeä ymmärtää juridisista syistä.

Asukasyhdistys ei vakuuta liikkujia. Liikkuminen tapahtuu omalla vastuulla. Tilanne voidaan rinnastaa koulun pihalla tapahtuvaan oma-aloitteiseen liikkumiseen. Samasta syystä jokaisella lapsella on syytä olla vastuullinen vanhempi mukana ohjaamassa omien valvottavien toimintaa ja paikalla hoitamassa tilannetta, jos jotakin pääsisi sattumaan. Vapaaehtoinen tapaturmavakuutus on suositeltavaa hankkia.

Vuoro maksaa asukasyhdistykselle yhteensä noin viisisataa euroa koko jaksolta eli syys- ja kevätpuoliskoilta. Vuorolla liikkujia pyydetään maksamaa kaksi euroa (2 €) per henkilö per koko jakso asukasyhdistyksen tilille ks. Yhdistys ja jäsenyys. Se ei ole paljoa, mutta vuoro on niin suosittu, että uskomme, että saamme kulut katettua ainakin suurelta osin. Kirjanpitoa ei sen tarkemmin pidetä. Maksetaan oman tunnon mukaan. Esim. muutaman kerran voi hyvin käydä kokeilemassa ilman maksua.

Vuoro on pyritty pitämään jokaisena lauantaina. Oven avaaminen on saatu järjestymään niin kinkun sulatuksen välillä kuin muinakin pyhinä. Joskus koulupäivä (esim. la 15.9.) tai turnaus peruuttaa meiltä vuoron ja niistä tiedotetaan asukasyhdistyksen facebook-sivuilla, kalenterissa ja mahdollisimman aikaisin itse vuorolla ja puskaradiolla.

Tervetuloa mukaan liikkumaan!

Keskustelutilaisuus Mankolan koulun laajennuksesta

lähettänyt Aleksi Vesala 8.4.2018 klo 12.23

Mannilan asukasyhdistyksen puheenjohtaja ja joukko hallituksen jäseniä osallistui 3.4.2018 erityisesti Mannisenmäen asukkaiden aloitteen pohjalta järjestettyyn tilaisuuteen Mankolan koululla. Tilaisuuden järjesti sivistystoimi. Paikalla oli virkamiehiä toimialajohtaja Eino Leisimon johdolla ja sivistyslautakunnan jäseniä, opettajakuntaa ja asukkaita. Keskustelu oli laajaa ja sitä käytiin hyvässä hengessä. Asukasyhdistyksen puheenjohtaja Jari Blom käytti puheenvuoron alakoulun kaksisarjaisuuden puolesta, jossa edellytti, että alueen lapset pääsevät lähikouluun, ja sitä varten laajennusosan toinen kerros opetustiloineen tulee rakentaa. Tilaisuudesta jäi käsitys, että asukkaiden runsaat ja uudetkin näkökannat otetaan huomioon päätöksenteossa. Mm. lisärakennuksen toisen kerroksen kustannukset tullaan laskemaan ja sivistyslautakunta tulee asiaa tilaisuudessa saaduilla uusilla tiedoilla käsittelemään.

Asukasyhdistyksen liikuntakerho 5.-22.6.

lähettänyt Aleksi Vesala 30.5.2017 klo 9.48

Asukasyhdistys järjestää ohjatun liikuntakerhon. Kerhossa leikitään pihapelejä ja -leikkejä. Kerho kokoontuu neljästi viikossa maanantaista torstaihin klo 10 alapuistossa eli Tiilipuistossa. Ikäsuositus 6-8 vuotta. Tervetuloa mukaan!

Asukasyhdistyksen facebook-sivut

lähettänyt Aleksi Vesala 9.3.2017 klo 12.34

Asukasyhdistykselle on luotu facebook-sivut. Mene sivulle ja pyydä pääsyä sivuille. 

Tiedotustilaisuus ja vuosikokous pidettiin tänään

lähettänyt Aleksi Vesala 9.3.2017 klo 12.14

Paikalle saapui 21 henkilöä päättämään asukasyhdistyksen asioista. Edellisen vuoden tapahtumat käytiin läpi, valotettiin suunnitelmaa tulevalle vuodelle ja valittiin uusi hallitus. Asiakirjat ilmestyvät Tiedostot-osioon lähiaikoina. Kiitos kaikille osallistujille!

Kutsu: Talvitapahtuma su 5.3.2017 klo 15

lähettänyt Aleksi Vesala 26.1.2017 klo 12.10

Sunnuntaina 5.3. järjestetään perinteinen talvitapahtuma hiihtoineen ja makkaran paistamisineen. Paikka tarkentuu, mutta jossakin koulun läheisyydessä todennäköisesti.

Kutsu: Asukasyhdistyksen tiedotustilaisuus ja vuosikokous to 9.3.2017 klo 18

lähettänyt Aleksi Vesala 26.1.2017 klo 12.09

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous. Tarkempia tietoja myöhemmin. Toivomme saavamme koululta tilan kokoukselle.

Salivuoro PERUTTU la 11.2.2017

lähettänyt Aleksi Vesala 26.1.2017 klo 12.01

Syy: Lentopallo

Juhlan aikaan salivuorot PERUTTU

lähettänyt Aleksi Vesala 18.12.2016 klo 12.43

Päätimme peruuttaa salivuorot jouluaatolta ja uuden vuoden aatolta. Kinkun sultatukseen täytyy tänä vuonna keksiä muita keinoja. Salivuorot jatkuvat taas 7.1.2017 normaalisti. Kinkun sulatuksen ehtii hyvin aloittaa silloinkin.

       Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2017!

Toivottaa, Asukasyhdistyksen hallitus

Salivuoro - lentopallo

lähettänyt Aleksi Vesala 18.12.2016 klo 12.39   [ 18.12.2016 klo 12.45 päivitetty ]

Asukasyhdistyksen salivuorolla oli lentopalloturnaus 10.12.2016. Tieto tuli kyllä kaupungin liikuntapalveluilta yhdistykselle, mutta se ei sisäisesti kulkeutunut ihan liikkujien tietoon asti. Anteeksipyyntö kaikille ovella jonottaneille! Systeemiä on korjattu niin, että sähköposti peruutuksesta tulee vastaisuudessa myös vuoron vastaavalle ja siitä jaetaan eteenpäin näiden nettisivujen ja yhdistyksen kalenterin kautta. Kalenteri kannattaa yhdistää omaan puhelimeen.

1-10 of 68