Mannilan asukasyhdistyksen salivuoro Mankolan koululla

Julkaisupäivämäärä: 27.8.2018 19:09:01

Asukasyhdistys sai salivuoron Mankolan koululle. Vuoro on lauantaisin klo 10:00 - 11:15 syyskuun alusta huhtikuun loppuun Ensimmäinen vuoro on la 1.9.2018. Perinteisesti olemme rakentaneet temppuradan salin toiseen päähän ja toisessa päässä on pelattu sählyä. On otettu välineitä mukaan, jotta lapset ovat voineet kokeilla kaikenlaisia lajeja. Lapset ja aikuiset liikkuvat yhdessä pienimmän osallistujan ehdoilla. Paikalla oleva porukka päättää itse talkoilla ohjelmasta.

Salivuorolla ei ole vetäjää. Asukasyhdistys ei järjestä ohjattua liikuntaa. Asukasyhdistys on varannut vuoron, huolehtii maksuista kaupungille ja on järjestänyt avaimet ovenavaajille. Asia on tärkeä ymmärtää juridisista syistä.

Asukasyhdistys ei vakuuta liikkujia. Liikkuminen tapahtuu omalla vastuulla. Tilanne voidaan rinnastaa koulun pihalla tapahtuvaan oma-aloitteiseen liikkumiseen. Samasta syystä jokaisella lapsella on syytä olla vastuullinen vanhempi mukana ohjaamassa omien valvottavien toimintaa ja paikalla hoitamassa tilannetta, jos jotakin pääsisi sattumaan. Vapaaehtoinen tapaturmavakuutus on suositeltavaa hankkia.

Vuoro maksaa asukasyhdistykselle yhteensä noin viisisataa euroa koko jaksolta eli syys- ja kevätpuoliskoilta. Vuorolla liikkujia pyydetään maksamaa kaksi euroa (2 €) per henkilö per koko jakso asukasyhdistyksen tilille ks. Yhdistys ja jäsenyys. Se ei ole paljoa, mutta vuoro on niin suosittu, että uskomme, että saamme kulut katettua ainakin suurelta osin. Kirjanpitoa ei sen tarkemmin pidetä. Maksetaan oman tunnon mukaan. Esim. muutaman kerran voi hyvin käydä kokeilemassa ilman maksua.

Vuoro on pyritty pitämään jokaisena lauantaina. Oven avaaminen on saatu järjestymään niin kinkun sulatuksen välillä kuin muinakin pyhinä. Joskus koulupäivä (esim. la 15.9.) tai turnaus peruuttaa meiltä vuoron ja niistä tiedotetaan asukasyhdistyksen facebook-sivuilla, kalenterissa ja mahdollisimman aikaisin itse vuorolla ja puskaradiolla.

Tervetuloa mukaan liikkumaan!