Vesijohtoverkkoa uusitaan Tuomiojärvellä Haukkalanrannasta Rantueelle

Julkaisupäivämäärä: 4.10.2013 19:28:32

Tuomiojärven pohjaa seurailevat vesi- ja jätevesiputket uusitaan Haukkalanrannan ja Mankolan välillä. Työt alkavat viikolla 41 Haukkalanrannassa ja etenevät parin viikon päästä vastarannalla Mankolantien pään kohdalle, jossa uimarannan pukukopit siirretään työn alta tilapäisesti sivuun. Työn arvioitu kokonaiskesto on noin kaksi kuukautta.

Haukkalanrannassa uimarannan ja Haukkarannan pumppaamon viereen perustetaan tilapäinen työmaatukikohta, jonne putket ja työkoneet kuljetetaan. Työmaa lisää lähiviikkoina jonkin verran liikennettä seuraavilla kaduilla: Haukanpesäntie, Kiviniementie, Kelohonka ja Haukkaranta.

Noin sadan metrin matkalla Haukkalanrannan ja noin 200 metrin matkalla Rantueen puolella matalaan pohjaan ruopataan lautalta käsin syvempi paikka upotettaville putkille. Ruoppausta arvioidaan tarvittavan rannasta noin kolmen metrin syvyyteen saakka. Kun putket on upotettu painotettuina paikoilleen, pohjamassat siirretään takaisin.

Työ samentaa tilapäisesti vettä Tuomiojärvessä Mankolan ja Haukkalan kohdalla, mutta ei vaikuta pintavesilaitoksen järvestä saaman raakaveden laatuun. Työkoneissa käytetään biopolttoaineita ja biopohjaisia voiteluaineita, jotta ympäristöhaitat saataisiin torjutuksi.

Lisätiedot: rakennuttaja Kim Timisjärvi, Jyväskylän Energia -yhtiöt, p. 040 86 49 821

http://www.jyvaskylanenergia.fi/mediatiedote/855/vesijohtoverkkoa_uusitaan_tuomiojarvella_haukkalanrannasta_rantueelle