Mannilan liikuntatunti lauantai-aamuisin talven ajan

Julkaisupäivämäärä: 18.8.2014 18:52:17

Asukasyhdistys sai salivuoron Mankolan koululle, kuten viime talvena. Vuoro on lauantaisin klo 10:00 - 11:15. Perinteisesti olemme rakentaneet temppuradan salin toiseen päähän ja toisessa päässä on pelattu sählyä. On otettu välineitä mukaan, jotta lapset ovat voineet kokeilla kaikenlaisia lajeja. Lapset ja aikuiset liikkuvat yhdessä pienimmän osallistujan ehdoilla. Paikalla oleva porukka päättää itse talkoilla ohjelmasta.

Salivuorolla ei ole vetäjää. Asukasyhdistys ei järjestä ohjattua liikuntaa. Asukasyhdistys on varannut vuoron, huolehtii maksuista kaupungille ja on järjestänyt avaimet ovenavaajille. Asia on tärkeä ymmärtää juridisista syistä.

Asukasyhdistys ei vakuuta liikkujia. Liikkuminen tapahtuu omalla vastuulla. Tilanne voidaan rinnastaa koulun pihalla tapahtuvaan oma-aloitteiseen liikkumiseen. Samasta syystä jokaisella lapsella on syytä olla vastuullinen vanhempi mukana ohjaamassa omien valvottavien toimintaa ja paikalla hoitamassa tilannetta, jos jotakin pääsisi sattumaan. Vapaaehtoinen tapaturmavakuutus on suositeltavaa hankkia.

Vuoro maksaa asukasyhdistykselle yhteensä noin tuhat euroa koko jaksolta eli syys- ja kevätpuoliskoilta. Vuorolla liikkujia pyydetään maksamaa kaksi euroa (2 €) per henkilö per koko jakso asukasyhdistyksen tilille ks. Yhdistys ja jäsenyys. Se ei ole paljoa, mutta vuoro on niin suosittu, että uskomme, että saamme kulut katettua ainakin suurelta osin. Kirjanpitoa ei sen tarkemmin pidetä. Maksetaan oman tunnon mukaan. Esim. muutaman kerran voi hyvin käydä kokeilemassa ilman maksua. Näin päätettiin yhdistyksen avoimessa vuosikokouksessa, ja tilanne tarkistetaan seuraavassa vuosikokouksessa.

Vuoro on pyritty pitämään jokaisena lauantaina. Oven avaaminen on saatu järjestymään niin kinkun sulatuksen välillä kuin muinakin pyhinä. Joskus koulupäivä (esim. la 13.9.) tai turnaus peruuttaa meiltä vuoron ja niistä tiedotetaan täällä kotisivuilla ja mahdollisimman aikaisin itse vuorolla ja puskaradiolla.

Tervetuloa mukaan liikkumaan!