Kyläjoulukalenteri 2022

JOULUKALENTERI ON SULKEUTUNUT!

Kiitos kaikille joulukalenterin 2022 luukkuihin osallistuneille!

Tervetuloa mukaan Mannilan kyläjoulukalenteriin 2022!


Kolmatta kertaa järjestettävän kyläjoulukalenterin tarkoituksena on valmistautua jouluun yhdessä. Vapaaehtoiset alueen asukkaat, päiväkoti ja muut toimijat ovat toteuttaneet itse ideoimansa kalenteriluukun, joita jokainen meistä voi käydä ihastelemassa ja osallistumassa kalenteriluukun aukiolon puitteissa.


Julkaisemme kalenteriluukkujen kuvaukset ja sijainnit viikoksi kerrallaan 1.12. alkaen täällä asukasyhdistyksen verkkosivuilla ja kalenteriluukut julkaistaan päivittäin klo 07.00 asukasyhdistyksen Facebook -ryhmässä Mannilan asukasyhdistys .Joulukuun 1.päivän kalenteriluukku


Tervetuloa kirjoittamaan kanssamme joulukortteja torstaina 1.12 klo 17-20 Mankolan koulun ruokalaan. Kortit tuovat iloa hoivakotien ja kotihoidon ikäihmisille. Tarjolla lämmintä glögiä ja pipareita. Linkki tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/813734559695616

Korttitempauksen toteuttaa Mankolan koulun vanhempainyhdistys. Tempauksen mahdollistaa Karto, Paletin Kortit ja Putinki. Lisää valtakunnallisesta tempauksesta voit lukea täältä https://uusi.karto.fi/hyvan-mielen-joulukortti-tempaus/


Osoite: Mankolan koulu, Saarijärventie 21

Luukku avoinna: 17-20Joulukuun 2. päivän kalenteriluukku


Tonttujen herkkumetsä

Tontut ovat piilottaneet Valakankadun ja Mankolan koulun väliseen metsään jouluherkkuja. Tule etsimään oma yllätyksesi taskulampun kanssa! ❤️

Luukku avautuu klo 18 ja on auki niin kauan kuin yllätyksiä riittää (n. 50kpl). 1 herkkupussi/etsijä.


Osoite: Valakankadun ja Mankolan koulun välinen metsä

Luukku avautuu: klo 18.00Joulukuun 3.päivän kalenteriluukku


Tervetuloa metsätonttujen laavulle! Montako tonttua löydät puuhistaan? Luukulle pääsee parhaiten Kievarinkujan ja Hollihaantien yhdistävältä hiekkatieltä lähtevää polkua pitkin. Pimeän aikaan kannattaa ottaa taskulamppu mukaan.


Osoite: Kievarinkuja 3:n takametsä

Luukku avautuu: klo 12-20Joulukuun 4. päivän kalenteriluukku


Tämän päivän kalenteriluukku avaa mahdollisuuden auttaa Jyväskylän ukrainalaisia joulun alla. Voit lahjoittaa esim. joulukoristeita, teroitettuja luistimia, hyväkuntoisia leluja sekä pulkkia&liukureita tuomalla ne Tiilitehtaantie 10 autokatokseen 4.-6.12 aikavälillä.


Auttaa voit myös osallistumalla Apua Ukrainaan RY:n joulumyyjäisiin perjantaina 16.12 Sepänkeskuksessa (Kyllikinkatu 1) https://facebook.com/events/s/apua-ukrainaan-joulumyyjaiset/5808165842598276/


Kiitos avustasi!


Osoite: Tiilitehtaantie 14

Luukku avoinna: 4.-6.12.2022Joulukuun 5.päivän kalenteriluukku


Kuinka monta eläintä löydät? Osa eläimistä on valoina ja osa hieman piiloissaan, joten kannattaa katsella tarkkaan mitä kävelytien varressa löytyy. Osa eläimistä jää jouluun saakka mutta osa eläimistä säikähtää ja loikkii piiloon pois illan jälkeen.


Osoite: Hollitaipaleentie 13

Luukku avoinna: 16-21Joulukuun 6. päivän kalenteriluukku


Joulukalenteri rauhoittuu juhlistamaan 105 -vuotiaan Suomen itsenäisyyspäivää!


Hyvää itsenäisyyspäivää!Joulukuun 7. päivän kalenteriluukku


Päiväkodin joulukalenteri aukeaa Liinaharjankadun puoleisissa ikkunoissa keskiviikkona 7.12. klo 8.30 mennessä. Kurkista mitä lapset ovat ideoineet tälle vuodelle! Kalenteriluukku on avoinna koko joulukuun.

Osoite: Mannilan päiväkoti, Liinaharjankatu 4

Luukku aukeaa: klo 8.30 ja on avoinna koko joulukuun


Joulukuun 8. päivän kalenteriluukku


Mankolan yhtenäiskoulun perinteiset joulumarkkinat tulevat taas! Tervetuloa jouluisten tuotteiden ostoksille koulun ruokalaan torstaina 8.12. klo 17-19. Myös kahvio palvelee kävijöitä. Tervetuloa jouluiseen tunnelmaan!


Osoite: Saarijärventie 21, koulun ruokala

Luukku avoinna: klo 17-19


Joulukuun 9.päivän kalenteriluukku


Löydätkö parvekkeelta puikot ja lamput, entä pienen hennon tuikkivan valon?


Osoite: Liinaharjankatu 5 as 3

Luukku avoinna: koko päivän


Joulukuun 10.päivän kalenteriluukku

Mannilan asukasyhdistys järjestää alapuiston hiekkakentällä toiminnalliset pikkujoulut. Pikkujouluissa ohjelmana mm. tonttupolku, joulumusiikkia, pulkkailua sekä pientä tarjolla. Otathan oman lyhdyn mukaan tuomaan valoa pimenevään iltaan. Lämpimästi tervetuloa kaikille!


Osoite: Alapuiston hiekkakenttä (Tiilitie)

Luukku avoinna: 16-18


Joulukuun 11. päivän kalenteriluukku


Tontut hieraisivat silmiään, sillä eivät olleet uskoa mitä Huvilatiellä tuli vastaan. Tänään pääsevät kaikki katsomaan ja ihastelemaan kahta valaistua dinosaurusta! Otathan huomioon, että piha voi olla liukas, turvallisinta ja suositeltua dinojen ihailu on yläpihalla (pienemmän dinon luona). Muistattehan kunnioittaa tekijöiden yksityisyyttä vieraillessanne kalenteriluukuilla.

Osoite: Huvilatie 15

Luukku auki: kello 13-17


Joulukuun 12. päivän kalenteriluukku

Tervetuloa tonttupolulle Paimenpoika-puistoon. Puistossa pääset tekemään muutaman mukavan tehtävän tonttumaisella tyylillä. Kuinkahan tontut liikkuu tai miltä joulu mahtaa tuoksua? Tehtävät hoituvat parhaiten, kun tontuista joku osaa lukea 😉 Pistähän siis tonttulakki päähän ja tule virittymään joulun tunnelmaan 🎅


Osoite: Paimenpoika -puisto

Luukku avoinna: klo 17-19


Joulukuun 13. päivän kalenteriluukku


Tänään joulukalenterissa liikuttaa Palokan Ilo seuraavilla tunneilla Mankolan koulun liikuntasalissa: HIIT kello 18:45-19:30 on kovan tehon intervallitreeni, joka sisältää lyhyitä korkean sykkeen harjoituksia. Hiit on supertehokas ja helppo, hikinen syketunti, jonka perään voit jäädä vielä POWERiin kello 19.30-20.15. Power on lihaskuntotunti, josta saat voimaa arkeen. Aluksi herätellään lihakset valmiiksi treeniin, jossa käydään läpi kaikki päälihasryhmät kehonpainolla.

Mukaan tarvitset mukavat vaatteet, sisäkengät, juomapullon ja jumppa-alustan.

Osoite: Mankolan koulun liikuntasali, Saarijärventie 21

Luukku avoinna: HIIT 18:45-19:30+ POWER 19:30-20:15


Joulukuun 14. päivän kalenteriluukku


Eikö vielä joulukuun riisipuuro- ja torttukiintiö ole täynnä ja vielä mahtuisi kalenteriin yhdet pikkujoulut?


Palokan kirkolla kaiken kansan joulujuhla 14.12. kello 17-19.15. Ohjelmassa joulupuuroilua, yhteislauluja, joulupukin vierailu ja klo 18.30 Taika-Petterin esitys. Vapaa pääsy

Lämpimästi tervetuloa!


Osoite: Palokan kirkko, Rovastintie 8

Luukku avoinna:klo 17.00-19.15


Joulukuun 15. päivän kalenteriluukku

Garantia Rakennuksen joulukalenteri aukeaa Liinaharjankadun puolella tänään klo15.00. Kurkista laatikkoon ja näe mitä tonttumaailmassa puuhataan.

Osoite: Liinaharjankadun (kevyenliikenteen väylä) varrella

Luukku avoinna: Luukku on avoinna jouluaattoon saakka, joka päivä 15.00-21Joulukuun 16. päivän kalenteriluukku

Perjantaina 16.12. aukeaa Mankolantie 27:n pihamaalla tunnelmallinen joululyhtypolku. Polku johdattaa rasteille, joissa tutustutaan eri maiden joulun viettotapoihin. Yhdellä rastilla on tarjolla kuumaa glögiä ja pieniä yllätyksiä. Pienen tonttutalon tontut ovat joulupuuhissa.

Luukku on auki klo 15.00 – 20.30.


Osoite: Mankolantie 27

Luukku avoinna: klo 15-20.30Joulukuun 17. päivän kalenteriluukku


Tämän päivän luukusta löytyy liikuntaa koko perheelle eli Palokan Ilon PerheGym. PerheGymissä liikutaan koko perheen voimin jokaiselle sopivalla tavalla. Ryhmä sopii kaiken ikäisille, myös koululaisille perheineen. Temppuillaan, leikitään ja pelaillaan yhdessä oman perheen kanssa.

Tunti on maksuton eikä vaadi ilmoittautumista etukäteen.


Osoite: Keski-Palokan koulun liikuntahalli, Saarijärventien 56

Luukku avoinna: 10-11


Joulukuun 18. päivän kalenteriluukku


Taas kajahtaa Rantueella kauneimmat joululaulut! Tervetuloa laulamaan yhdessä Mankolantie 22 pihalle klo 18.00. Tilaisuus kestää n.tunnin ja tarjolla myös lämmintä glögiä ja pipareita.


Tilaisuudessa kerätään kolehti maailman lapsille Suomen Lähetysseuran kautta, joten otahan kolikoita mukaan 🤗


Laita lämmintä päälle, ota lyhty mukaan, avaa ääntäsi ja tule yhdessä laulamaan!


Osoite: Mankolantie 22

Luukku avoinna: klo 18-19Joulukuun 19. päivän kalenteriluukku


Kevyen liikenteen väylän sivussa on esillä eri kokoisia ja värisiä jäätimantteja niin maassa kuin pensaissakin. Tule valitsemaan suosikkisi!


Osoite: Kevyen liikenteen väylä Tiilitehtaantie 21 kohdilla

Luukku avoinna: koko päivänJoulukuun 20. päivän kalenteriluukku


Nuotiotulet loimuavat Mankolan koulun kasvihuoneen ja jalkapallokentän välissä tänään klo 17.30 alkaen. Tule mukaan nauttimaan ulko-ilmasta ja tulien lämmöstä. Kävijät voivat ottaa mukaansa kotoa mieluista paistettavaa. Huom! Lapset tulien läheisyydessä omien aikuisten valvonnassa.


Osoite: Mankolan koulu, Saarijärventie 21

Luukku avoinna: 17.30-19.30


Joulukuun 21.päivän kalenteriluukku


Tänään joulukalenterin luukusta paljastuu jouluinen poro. Poro haluaa muistaa joulukalenterin kävijöitä pienellä lahjalla. Muistamisia on n. 50 ensimmäiselle kävijälle. Jouluista poroa voi käydä katsomassa jouluun asti.


Osoite: Kymölänkuja 1

Luukku avoinna: 18-21


Joulukuun 22. päivän kalenteriluukku


Joulumieltä etsimässä


Rantapolulle on rakennettu ulkotulien valaisema jouluinen koko perheen omatoiminen satupolku. Aattoon on enää kaksi yötä - löytyykö joulumieli Rantueelta? Polun kiertosuunta on Rantueen uimarannalta lähtien. Mukaan voi ottaa omia lyhtyjä ja valoja kulkemista valaisemaan.


Huomioittehan, että sateen liukastamaa polkua kannattaa mennä varoen! Ulkotulet palavat, jos sade ei niitä sammuta. Uulkotulien läheisyydestä kannattaa etsiä esim. puuhun kiinnitettyjä satuja (huomioittehan lasten kanssa, että porukassa kannattaa olla ainakin yksi lukutaitoinen mukana).


Osoite: Rantueen uimaranta

Polku avoinna: 17.30 - 20.00


Joulukuun 23. päivän kalenteriluukku


Tee se itse -kalenteriluukku: Jos pakkaset sallivat, voi jokainen omaan tahtiin tehdä jäälyhdyn aattoillaksi ja joulunpyhiksi tuomaan valoa. Ohessa ohjeet jäälyhdyn tekoon:


1. Kaada muoviämpäri täyteen kylmää vettä. Vie ämpäri ulos pakkaseen.

2. Anna veden jäätyä noin vuorokauden tai kunnes lyhdyn seinämät ovat jäätyneet muutaman sentin paksuisiksi.

3. Irrota jäälyhty kumoamalla ämpäri, jolloin sula vesi valuu pois. Jos lyhty on päässyt jäätymään umpeen, tee sen pohjaan reikä, jotta vesi pääsee ulos.

4. Laita kynttilä lyhdyn sisään ja sytytä se. Varmista, ettei lähellä ole mitään syttyvää.


Ja jos pakkaset eivät pauku suotuisasti, jäälyhtyjä löytyy myös kaupoista muovisina versioina!Joulukuun 24. päivän kalenteriluukku


Mannilan kyläjoulukalenteri kiittää kaikkia tämän vuoden kalenteriluukkujen tekijöitä ja kävijöitä! Ilman teitä kalenteri ei toteutuisi 💝


Lumen alle peittyy maa,

kun käymme kohti juhlan aikaa.

Pian arki taakse jäädä saa,

sillä ilmassa leijuu jo joulun taikaa.

Kajossa kynttilöiden,

tehkäämme tunnelmaan retki.

Keskelle kuulaiden talviöiden,

saapuu vihdoin aattoilta – odotettu hetki.


Toivotamme kaikille oikein ihanaa ja rauhaisaa joulun aikaa!Joulukalenterin toteutuksen järjestelijänä toimii Mannilan asukasyhdistys.